Τα καλύτερα μικρά τηλέφωνα (θήκες κινητών) έχουν σχεδόν εξαφανιστεί από την αγορά. Η Apple κάνει το καθήκον της για να κρατήσει τα συμπαγή τηλέφωνα στα χέρια των ανθρώπων. Η τελευταία συσκευή της εταιρείας είναι το iPhone SE (2022), μια νέα έκδοση του iPhone 4,7 ιντσών που προσθέτει νέο επεξεργαστή και συνδεσιμότητα 5G.

Αλλά είναι ξεκάθαρο ότι το ακουστικό δεν έχει μεγάλη παρέα, καθώς οι οθόνες των smartphone συνεχίζουν να μεγαλώνουν και να μεγαλώνουν. Αυτό είναι καλό για άτομα που τους αρέσουν οι μεγάλες οθόνες, αλλά υπάρχουν λίγες πολύτιμες επιλογές για όσους προτιμούν κάτι που μπορούν να χρησιμοποιήσουν άνετα με το ένα χέρι. Εμπιστευτείτε μας, πιστεύουμε ότι αυτή είναι η τραγωδία.

Ένα αξιοσημείωτο πλεονέκτημα της επιλογής ενός μικρού τηλεφώνου είναι ότι συνήθως κοστίζουν λιγότερο από τις εκδόσεις Plus, Max ή Ultra μεγέθους της ίδιας συσκευής, επομένως δεν θα τιμωρηθείτε εάν χρειαστεί να πληρώσετε περισσότερα για ένα ακουστικό που ταιριάζει εύκολα στη συσκευή σας.

Τα μικρά τηλέφωνα είναι κάτι σπάνιο αυτές τις μέρες, αν και τουλάχιστον η Apple εξακολουθεί να πιστεύει ότι τα καλύτερα πράγματα έρχονται σε μικρές συσκευασίες — προς το παρόν, ούτως ή άλλως. Εξετάσαμε όλες τις καλύτερες επιλογές και τις υποβάλαμε σε αυστηρές δοκιμές για να δούμε ποιες πρέπει να αγοράσετε. Εδώ είναι τα καλύτερα μικρά τηλέφωνα που μπορείτε ακόμα να έχετε στα χέρια σας.

Ποια είναι τα καλύτερα μικρά τηλέφωνα;

Οι λάτρεις των μικρών τηλεφώνων που ενδιαφέρθηκαν επίσης να πάρουν ένα από τα καλύτερα iPhone δεν είχαν πολλές λογικές επιλογές μέχρι πρόσφατα. Ευτυχώς, έχετε πολλές επιλογές μεταξύ του iPhone 13 mini και του νέου iPhone SE (2022). Το iPhone 12 mini παραμένει επίσης προς πώληση στην Apple εάν θέλετε διπλές πίσω κάμερες, αλλά με έκπτωση από την τιμή του iPhone 13 mini.

Αν ψάχνετε για ένα μικρό τηλέφωνο που να τρέχει Android, δεν μπορείτε να τα πάτε καλύτερα από το Asus Zenfone 8. Διαθέτει κορυφαίες προδιαγραφές σε μικρό σώμα και είναι ένα υπέροχο τηλέφωνο. Υπάρχει επίσης το καταργημένο Google Pixel 4a, το οποίο έχει οθόνη OLED ίδιου μεγέθους με αυτή του iPhone 11 Pro που καταργήθηκε, με μόνο 349 ευρώ. Φυσικά, μπορεί να σκέφτεστε το νέο Pixel 5a, αλλά δυστυχώς, αυτό είναι ένα πολύ μεγαλύτερο τηλέφωνο από το 4a.

Τέλος, το Pixel 5 6 ιντσών της Google διαθέτει οθόνη ελαφρώς μεγαλύτερη από το Pixel 4 των 5,8 ιντσών που αντικατέστησε, αλλά ενσωματώνει αυτό το πλαίσιο μέσα σε ένα πλαίσιο με μικρότερα πλαίσια, καθιστώντας το ένα από τα πιο ελκυστικά ακουστικά υψηλής ποιότητας παρά την ηλικία του. Απλώς βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να το αποκτήσετε για λιγότερο από την αρχική τιμή των 599 ευρώ για το Pixel 6.

Ακολουθεί μια πιο προσεκτική ματιά σε μερικά από τα καλύτερα μικρά τηλέφωνα που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή, με οθόνες μεγέθους 6 ιντσών ή κάτω. Για τα αγαπημένα μας ακουστικά, ανεξαρτήτως μεγέθους, φροντίστε να ρίξετε μια ματιά στη λίστα με τα καλύτερα διαθέσιμα τηλέφωνα αυτή τη στιγμή.

1. iPhone 13 mini

Η Apple συνέχισε τη μικρή τηλεφωνική κληρονομιά που άφησε το iPhone 12 mini με το iPhone 13 mini. Αυτό το μικρό ακουστικό είναι πολύ ισχυρό, χάρη στο νέο τσιπ A15 Bionic. Δεν υπάρχει τίποτα που να μην μπορεί να χειριστεί, όλα αυτά ενώ τοποθετείται εύκολα στην τσέπη ή χρησιμοποιείται με το ένα χέρι. Η οθόνη OLED 5,4 ιντσών είναι ακόμα καθαρή με εξαιρετικά χρώματα και γωνίες θέασης.

Φέτος, η Apple διατήρησε τον ίδιο σχεδιασμό, αλλά βελτίωσε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας – στη δοκιμή μπαταρίας Tom’s Guide, το iPhone 13 mini διήρκεσε περισσότερο από 1,5 ώρα περισσότερο από τον προκάτοχό του. Αναβαθμίστηκαν και οι κάμερες. Τόσο η κύρια ευρυγώνια κάμερα 12 MP όσο και η υπερευρυγώνια κάμερα 12 MP διαθέτουν μεγαλύτερους αισθητήρες τώρα που αφήνουν περισσότερο φως. Το ultrawide έχει επίσης αυτόματη εστίαση τώρα. Αλλά και φέτος νέα είναι τα Cinematic Mode και Photographic Styles.

Το πρώτο σάς επιτρέπει να εγγράφετε βίντεο πορτραίτου με δυναμικά μεταβαλλόμενη εστίαση για αυτήν την καλλιτεχνική εμφάνιση. Τα φωτογραφικά στυλ είναι βασικά φίλτρα σε πραγματικό χρόνο που μπορείτε να δοκιμάσετε ενώ στοχεύετε την κάμερα, επιτρέποντάς σας να τραβήξετε φωτογραφίες που ταιριάζουν με το προσωπικό σας γούστο.

Αγαπάμε το συμπαγές πλαίσιο και την εντυπωσιακή ισχύ του iPhone 13 mini. Είναι ιδανικό για άτομα που θέλουν ένα μικρό τηλέφωνο με ισχυρό υλικό και εξαιρετικές δημιουργικές δυνατότητες.

2. Asus Zenfone

Τα μικρά τηλέφωνα μπορεί να είναι σπάνια, αλλά η Asus δεν τα παρατάει. Όχι, το Zenfone 9 είναι ακριβώς αυτό που θέλαμε να δούμε σε ένα μικρό τηλέφωνο Android. Αποδίδει έναν τόνο ίππων χάρη στον επεξεργαστή Snapdragon 8 Plus Gen 1, σε συνδυασμό με μνήμη RAM είτε 8 GB είτε 16 GB. Η οθόνη AMOLED 5,9 ιντσών είναι υπέροχη με έντονα χρώματα.

Οι κάμερες είναι γενικά αρκετά καλές για τους περισσότερους σκοπούς, αν και παρατηρήσαμε μια ζεστή, κιτρινωπή απόχρωση σε ορισμένες φωτογραφίες στις δοκιμές μας. Δεν είναι σε καμία περίπτωση κακό, απλώς παρατηρείται σε άλλα τηλέφωνα με ισχυρή κάμερα.

3. iPhone SE

Η Apple φαίνεται να είναι το τελευταίο προπύργιο των μικρών τηλεφώνων, λυπούμαστε να πούμε. Το πρόσφατο iPhone 13 mini και τώρα το νέο iPhone SE (2022) διατηρούν και τα δύο το μέγεθος της οθόνης πολύ κάτω από τις έξι ίντσες. Στην περίπτωση του SE, πρόκειται για μια μικρή οθόνη LCD 4,7 ιντσών. Δεν πιστεύουμε ότι είναι το πιο όμορφο, ούτε έχει υψηλή ανάλυση, αλλά χωράει σε μικρά χέρια και τσέπες.

Επίσης, δεν είναι χαζό όταν πρόκειται για το τμήμα απόδοσης. Χρησιμοποιώντας το ίδιο τσιπ A15 Bionic που τροφοδοτεί τη σειρά iPhone 13, δεν θα βρείτε κανένα τηλέφωνο που να είναι πιο γρήγορο κάτω από 500 ευρώ — ακόμη και τα πιο ακριβά τηλέφωνα Android δυσκολεύονται να συμβαδίσουν σε ορισμένα μέρη.

Δείτε περισσότερα για θήκες κινητών: